Στις 20 Νοέμβρη 2020, απηύθυνα αίτημα-πρόταση προς όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικό με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» και την παράτασή του πέραν τις 31ης Δεκέμβρη 2020 που λήγει, ενώ παράλληλα κοινοποίησα το αίτημα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Και ενώ θα περίμενε κανείς το ενδιαφέρον να έρθει πρώτα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, στο αίτημα ανταποκρίθηκε πρώτος ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Κέλλας και την ίδια μέρα άνθρωποι του γραφείου του επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μου ενώ ο ίδιος ο βουλευτής, επισκέφτηκε τον αρμόδιο υπουργό παίρνοντας την κατ’ αρχήν θετική του γνώμη, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε σχετικό δελτίο τύπου. Ενδιαφέρον για το αίτημα, μέχρι στιγμής, έδειξαν επίσης το Γραφείο του Πρωθυπουργού και οι βουλευτές Βαγενά Άννα, Χαρακόπουλος Μάξιμος και Τσιάρας Κωνσταντίνος.

Ολόκληρη η επιστολή μου και η απάντηση του Χρήστου Κέλλα έχουν ως εξής :

Κύριες και κύριοι Βουλευτές,
Εξ ιδίων κρίνων τα αλλότρια και χωρίς να έχω συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη υλοποίησής του – πως θα μπορούσα άλλωστε – θέλω να σας ενημερώσω ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» λήγει στις 31 Δεκέμβρη 2020. Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Οι περισσότεροι δικαιούχοι όμως πήραν τα Voucher στα τέλη Ιούλη με αρχές Αυγούστου.
Έχω την αίσθηση ότι πολλοί δικαιούχοι, ενώ έχουν την έγκριση και τα Voucher στα χέρια τους, δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να υλοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω του κορονοϊού και της δεύτερης καραντίνας που ζούμε. Εκτιμώ δε, ότι θα είναι δύσκολο να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη.
Η πρότασή μου είναι να προτείνεται στους αρμόδιους του Υπουργείου Τουρισμού και του εν λόγω προγράμματος, να προχωρήσουν στην παράτασή του μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021, έτσι ώστε όσοι το δικαιούνται να μπορέσουν – αν όλα πάνε καλά – να το υλοποιήσουν την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι.
Με τον τρόπο αυτό και οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού θα ενισχυθούν οικονομικά. Άλλωστε αυτός νομίζω ήταν και ο αρχικός στόχος του προγράμματος.

Στη διάθεσή σας με εκτίμηση
Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΕ ΚΕΛΛΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΑΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021
«Το Υπουργείο Τουρισμού αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παράταση του Προγράμματος “Τουρισμός για όλους”, που λήγει 31 Δεκεμβρίου του 2020, έως το τέλος καλοκαιριού του 2021».
Αυτό ανέφερε στον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με ξενοδόχους, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του ν. Λάρισας, άλλους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και δικαιούχους, που δεν έκαναν χρήση των σχετικών voucher λόγω του κορονοϊού, μετέφερε στον κ. Θεοχάρη το σχετικό αίτημα για παράταση του Προγράμματος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2021, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει και στους δικαιούχους του Προγράμματος να κάνουν διακοπές και στους επαγγελματίες του τουρισμού να ενισχυθούν οικονομικά, ώστε να επιτευχθούν οι δύο βασικοί στόχοι του Προγράμματος.
Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον κ. Κέλλα, ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα της παράτασης και αναμένεται η έγκριση για μεταφορά των σχετικών κονδυλίων για το 2021, από το Υπουργείο Οικονομικών.