«Η σημερινή γιορτή για τη Μάνα είναι μια εξαιρετικά εμπνευσμένη παγκόσμια πρωτοβουλία με σκοπό την απόδοση ευγνωμοσύνης σε ένα πρόσωπο που κινείται στη σφαίρα της καθημερινότητας και δίνει έναν διαρκή αγώνα, σκληρό και αφανή, αλλά τόσο σημαντικό για τη σύγχρονη κοινωνία και σημειολογικά αποτυπώνει το συλλογικό σεβασμό της ανθρωπότητας απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, αλλά και τον στυλοβάτη της κοινωνίας.

Χιλιοτραγουδισμένη και πολυύμνητη η μορφή της μητέρας. Όχι μόνο η ποίηση και η μουσική, αλλά και ο χρωστήρας και η σμίλη πρόσφεραν αριστουργήματα της τέχνης, για να την εξυμνήσουν. Πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης, που χωρίς τη γλυκιά και ηρωική μορφή της σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν πολύ φτωχός.

Σε όλες τις ευλογημένες Μάνες του κόσμου, που είναι οι παιδαγωγοί της κοινωνίας, οι θεουργοί και οι στυλοβάτες της οικογένειας, που χωρίς αυτές δεν θα ανακαλύπταμε την ψυχή μας, σε όλες αυτές τις γενναιόδωρες ηρωίδες της καθημερινότητας, ευχόμαστε χρόνια πολλά»!
(Απόσπασμα ομιλίας μου σε εκδήλωση για τη Μάνα στην Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων).

Βίντεο-φωτογραφίες από εκείνη την εκδήλωση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ :