Στον όμορφο λόφο του Αϊ – Λιά, με ένα ολόγιομο φεγγάρι να κυλάει πάνω από τις γραμμές των βουνών και να φωτίζει όλο το χωριό, που απλώνονταν από κάτω, έγινε και φέτος το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής για παιδιά του χωριού μας αλλά και της γύρω περιοχής, που οργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, με μουσική, τραγούδι και karaoke, η γνωστή σε όλους «Γοννωδία».

Το μικρό θεατράκι του λόφου, γέμισε μουσικές και νεανικές φωνές και μαζί τους τραγουδήσαμε κι εμείς. Για δύο περίπου ώρες ακούστηκαν έντεχνα, λαϊκά, νησιώτικα και δημοτικά τραγούδια σε ένα φεστιβάλ χωρίς ανταγωνισμό και βραβεία , αλλά μόνο για τη χαρά της συμμετοχής.

Είναι σημαντικό να στηρίζουμε με την παρουσία μας παρόμοιες εκδηλώσεις των νέων της περιοχής μας, μιας και η νεολαία είναι αυτή που θα διατηρήσει και θα εξελίξει τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Οι νέες και νέοι που έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν ήταν (με σειρά εμφάνισης) οι : Παπαϊωάνου Μαρία (τραγούδι), Σιόζιου Αθηνά (πιάνο), Σιόζιος Κωνσταντίνος (κλαρίνο – τραγούδι), Χατζής Ιωάννης (μπουζούκι), Κατσακιώρης Παναγιώτης (κιθάρα), Μαλέκας Λάμπρος (μπουζούκι), Σερέτης Μιχαήλ (κρητική λύρα, τραγούδι) και Σερέτης Ιωάννης (λαούτο, τραγούδι).

Στην εκδήλωση βοήθησε με την μεγάλη πείρα του και ο Γοννιώτης σολίστ του μπουζουκιού Βαγγέλης Τσιαπλές ο οποίος απένειμε και τους αναμνηστικούς επαίνους. Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο δάσκαλος Γιώργος Αλεξανδρής.

Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων.