Φορολογία επιδοτήσεων : «Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (νόμο 4172/2013 Α’ 167)». Στο τέλος της πρώτης παραγράφου του άρθρου 21 του Κ.Φ.Ε. προστίθενται νέο εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που χορηγούνται στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο κατά το μέρος των ενισχύσεων και των επιδοτήσεων που υπερβαίνουν τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι δε αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολο τους, δεν συνυπολογίζονται».
Επιτραπέζια ελιά : Η ελαιοκαλλιέργεια, (πράσινη, χονδροελιά, σταφιδάτη) έχει το 55% του συνόλου της παραγωγής στη χώρα και κάνει εξαγωγές που το 2014 έφθασαν τα 450 εκ USD, από τα οποία τα 150 εκ. δολάρια πήγαν στην Αμερική. Το 80% της επιτραπέζιας ελιάς που παράγεται στη Χαλκιδική, εξάγεται. «Η δυναμική του κλάδου, που οφείλεται στην εξαιρετική ποιότητα της ελληνικής ελιάς, αποδεικνύεται από το ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε αξία πωλήσεων ελιάς στη διεθνή αγορά, μετά την Ισπανία η οποία όμως εξάγει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες» Κ. Τερτιβανίδης, Δ/ντής Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Χαλκιδικής.

Η ελαιοκομία στην Χαλκιδική δίνει ετησίως 120.000 τόνους επιτραπέζιες ελιές και 7.000 τόνους ελαιόλαδο. Η ελαιοκαλλιέργεια στην Χαλιδική, με 6 εκ ρίζες, καλύπτει 360.000 στρέμματα, ενώ φυτεύονται συνεχώς νέα. Σήμερα, στην καλλιέργεια και στη μεταποίηση απασχολούνται πάνω από 20.000 άτομα, υπάρχουν οκτώ τυποποιητές ελαιολάδου, 40 ελαιοτριβεία και 80 μεταποιητές επιτραπέζιας ελιάς. Οι ελιές κυρίως εξάγονται ενώ το ελαιόλαδο ως επί το πλείστον πωλείται στην εσωτερική αγορά. Το συνολικό οικονομικό μέγεθος του κλάδου είναι πολύ μεγάλο.

(Σ.Σ. Αυτά για την Χαλκιδική όπου δυστυχώς, οι ξενοδόχοι δεν κατάφεραν ακόμα να προσφέρουν στους επισκέπτες τοπικά προϊόντα, είτε λόγω ανικανότητας οργάνωσης τους, είτε λόγω «αποικιοκρατικής» αλαζονικής συμπεριφοράς, είτε λόγω  αδιαφορίας των τοπικών αυτοδιοικήσεων, είτε … …. Για την περιοχή μας τι να πω, που πας στα παράλια για τσιπουράκι και τρως ελιές καλαμών τρίτης διαλογής;)
Οινοτουρισμός : «Σήμα Επισκέψιμου» σε όλες οι επιχειρήσεις οινοτουρισμού, θεσπίζει υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα πρέπει να εξοπλίζονται ανάλογα οι χώροι γευσιγνωσίας και οι αίθουσες υποδοχής, ενώ για τους χώρους εστίασης ισχύουν οι γενικές υγειονομικές διατάξεις, και όλα αυτά ανά 5ετία. Πρέπει, λοιπόν, να έχει:
α) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο επισκεπτών, γευσιγνωσίας & πώλησης.
β) στο χώρο γευσιγνωσίας: ποτήρια γευσιγνωσία, πτυελοδοχεία, ψυγεία.
γ) Σήμανση (πινακίδα) στην είσοδο με ώρες & ημέρες επίσκεψης και τηλέφωνα.
δ) σε εμφανές σημείο τιμοκατάλογο οίνων και κόστους της γευστικής δοκιμής.
ε) Ανάρτηση σε εμφανές σημείο τιμοκαταλόγου λοιπών παρεχόμενων υπηρεσιών.
στ) Υποχρεωτική γνωστοποίηση για την δυνατότητα επίσκεψης & φιλοξενίας ΑΜΕΑ.
ζ) Ευδιάκριτη σήμανση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της εγκατάστασης.
η) Τουαλέτες (WC) για άνδρες και τουαλέτες (WC) για γυναίκες.
ι) Πυρασφάλεια και ασφάλεια των χώρων.
ια) Ορισμός υπευθύνου για την υποδοχή και ξενάγηση των επισκεπτών.
ιβ) Τοποθέτηση του «Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου» στην είσοδο.
Τα εντός οινοποιητικών εγκαταστάσεων ιδρυόμενα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:
α) Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια/διαμερίσματα Απόφ 21185/13−10−2014.
β) Για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα/τουριστικές επιπλωμένες Αποφ.27715/201.
γ) Για τους χώρους εστίασης Απόφ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.96967/2012 (Β΄/2718).
Αρμόδια για την έκδοση του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου είναι η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού-ΠΥΤ.

Εκπαίδευση …? : Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο έχουν ευφυΐα, ως προς τον δείκτη αποκλίνουσας σκέψης, που φτάνει το 98%. Με την συνεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένα πρότυπα ο δείκτης αυτός ευφυΐας μειώνεται στο 50%. Το εκπαιδευτικό σύστημα βασίζεται σε καταστροφική μεθοδολογία. Ο Σερ Κ. Ρόμπινσον κάνει πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα….