Κρυολόγημα : Το κοινό κρυολόγημα είναι συνήθως μια ιογενής μόλυνση, που προκαλεί φλεγμονή της μύτης, του λαιμού, του ιγμορείου και του λάρυγγα. Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις για την θεραπεία, μπορούμε όμως να καταπραΰνουμε τα συμπτώματα προς ανακούφισή μας. Στατιστικά τα παιδιά νοσούν 5 φορές το χρόνο ενώ οι ενήλικες 2-3 φορές. Οι άνθρωποι που καπνίζουν, που έχουν διαβήτη, άνθρωποι με καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή άσθμα, έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν πνευμονία. Για να το αποφύγουμε πλένομε τα χέρια μας πάντα. Καλό είναι στη διάρκεια του κρυολογήματος να πίνουμε αρκετά υγρά (έως και 2 λίτρα την ημέρα) και φυσικούς χυμούς φρούτων. Καλό είναι επίσης να ξεκουραζόμαστε. Ο πυρετός είναι χρήσιμος, διότι η αύξηση της θερμοκρασίας καταστρέφει τους ιούς τους αναπνευστικού συστήματος. Βοηθούν, η βιταμίνη C και D, η εχινατσέα, ο ψευδάργυρος, το σκόρδο. Ίσως και τα προβιοτικά. Οι γαργάρες με αλατόνερο βοηθούν να μειωθεί το οίδημα στο λαιμό και να χαλαρώσει τη βλέννα. Τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά κατά των ιών. Η πρόληψη του κρυολογήματος είναι : Καλό ανοσοποιητικό, μέσω σωστής διατροφής και φυσικής άσκησης.
Ελληνικό λάδι : Κλινική μελέτη, που έγινε επί αμερικανικού εδάφους, δίνει σαφές προβάδισμα ως προς τις θεραπευτικές ιδιότητες στο ελληνικό λάδι (από κορωνέϊκη). «Ασσος» στο μανίκι της ελληνικής παραγωγής αναδεικνύεται η πιπεράτη αίσθηση που αφήνει το λάδι στον λαιμό. «Μαρτυρά την υψηλή συγκέντρωση της εξαιρετικά ευεργετικής ουσίας ελαιοκανθάλη». Η ελαιοκανθάλη, αναστέλλει το ίδιο ένζυμο όπως ακριβώς κάνει η ασπιρίνη μέσω της ιβουπροφένης, αλλά και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Οι επιστήμονες θεωρούσαν την ελαιοκανθάλη φυσικό αντιφλεγμονώδες. Με τη μελέτη που έγινε για πρώτη φορά σε ανθρώπους, η επιστημονική έρευνα προχωρά παρακάτω. Πανεπιστήμιο Davis, Καλιφόρνια.
Λάδι … Απάτη : Ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, που, ενώ επισημαίνεται ως

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης. Ως παρασκευαστής φαίνεται ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου, ενώ η επισήμανση παραπέμπει σε γνωστό τοπωνύμιο της Πελοποννήσου, χωρίς να έχει σχέση με αυτό. Πρόκειται για το ΕΛΘΕΑ, 5 lt. ΕΦΕΤ, 19/11/2015.

Xylella … : Η Ευρώπη κηρύσσει τον πόλεμο στο Xylella fastidiosa, με 7.000.000€ σε έρευνες για την αντιμετώπιση του βακτηρίου, που έχει καταστρέψει πάνω από 1.000.000 ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία. Το Xylella fastidiosa περιγράφεται ως ένα από τα «πιο επικίνδυνα φυτικά παθογόνα παγκοσμίως». Το βακτήριο «εισήχθη» στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ, όπου μόλυνε επί δεκαετίες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Εκτός από τα ελαιόδεντρα προσβάλλει δεκάδες ακόμα είδη, όπως αμπέλια, αμυγδαλιές και ροδακινιές, καθώς και καλλωπιστικά είδη όπως η πικροδάφνη. Στην Ευρώπη το βακτήριο πρωτοεμφανίστηκε το 2013, όταν ανιχνεύθηκε στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία. Η ΕΕ, στα 28 κράτη μέλη παράγει το 73% της παγκόσμιας ποσότητας ελαιολάδου και καταναλώνεται το 66%. Το Χylella fastidiosa μεταδίδεται από έντομα που απομυζούν το λεγόμενο ξύλωμα, τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στα φύλλα. Εγκαθίσταται στα αγγεία αυτά και τα αποφράσσει, απονεκρώνοντας σταδιακά το φυτό. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει την Ιταλία ότι επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της απροθυμίας να ξεριζώσει αιωνόβια αλλά άρρωστα δέντρα. Ανησυχία υπάρχει και στην Ελλάδα.

Πολύ ακριβή … : Πολύ ακριβή παραμένει η ελληνική αγορά για τους καταναλωτές, παρά την υποχώρηση των μισθών την τελευταία 3ετία, όπως αποδεικνύει έρευνα σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία & Αγγλία με βάση τις τιμές που ισχύουν σε 18 βασικά επώνυμα είδη. Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη σε: γάλα, αυγά και δημητριακά. Το γάλα στην Ελλάδα είναι κατά 81% ακριβότερο από τη φθηνότερη χώρα μεταξύ των 5, τα αυγά έχουν διπλάσια τιμή απ’ αυτή που έχουν στην Ισπανία και τα δημητριακά είναι ακριβότερα κατά 66% σε σχέση με την Αγγλία.