Ήρθε ο καιρός και φέτος για την απόσταξη του τσίπουρου. Έτσι όλη η παρέα πήραμε και φέτος μέρος στο «βράσιμο» του τσίπουρου, των καλών μας φίλων Βάσως και Στέργιου Ντάγια, εδώ στους Γόννους, όπου λόγω του εξαιρετικού κλίματος, μπορούμε και γευόμαστε ένα από τα πιο ωραία ποτά που παρασκευάζονται με απλές και μερακλίδικες μεθόδους. «Από το νέκταρ, την αμβροσία και το τρίμμα στο τσίπουρο. Αυτή είναι η παράδοσή μας»…!
Στο καζαναριό του Γιάννη Κωστή, όπως κάθε χρόνο, μαζευτήκαμε χθες το βραδάκι για την τελετουργία. Και όταν ηαπόσταξη έλαβε τέλος, άρχισε η σπονδή στον Διόνυσο. Η καλή διάθεση οι μεζέδες και το εκλεκτό κρασί, ζέσταναν γρήγορα την ατμόσφαιρα … και με τραγούδια, καλαμπούρια και χορούς καλωσορίσαμε το «άγιο μας τσιπουράκι». 

Στην υγειά σας… και πάντα τέτοια !!!