Αποκλειστικές εικόνες από το “Perataria.gr”
Μία ξαφνική βλάβη στον κινητήρα υποχρέωσε τους πιλότους ενός επιθετικού ελικοπτέρου Apache της Αεροπορίας Στρατού να προχωρήσουν σε αναγκαστική προσγείωση στην Εύβοια.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ενώ τα δύο ελικόπτερα Apache βρισκόταν εν πτήσει προς την Κω όπου επρόκειτο να λάβουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση, οι δύο χειριστές του ενός επιθετικού ελικοπτέρου είχαν ένδειξη για σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. Οι πιλότοι του Apache επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση στην παραλία Γιαννίτσι στη Νότια Εύβοια (στην περιοχή της Καρύστου), όπου προσγειώθηκε και το δεύτερο ελικόπτερο για τυχόν βοήθεια στο ελικόπτερο με τη βλάβη.
Τα ελικόπτερα δεν υπέστησαν φθορές από την προσγείωσή τους στην παραλία. Το προσωπικό των Apache που είχαν απογειωθεί από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας είναι καλά στην υγεία τους.
Στο τόπο της προσγείωσης μετέβησαν τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού για να εκτιμηθεί η έκταση της βλάβης στον κινητήρα του Apache και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και το ελικόπτερο να απογειωθεί εκ νέου συνεχίζοντας την αποστολή του, ενώ το δεύτερο ελικόπτερο συνέχισε την πορεία του προς την Κω.